perjantai 28. elokuuta 2015

Herkkulakon kuulumiset

Suunnilleen tuossa maanantaina päätin alkaa herkkulakkoilemaan ja tein pientä listaa mitä se minulla pitäisi sisällään (edellinen kirjoitus). Tavallaan oon onnistunu tavallaan en. Eli herkkulakkoilijan tunnustukset (ja kootut selitykset) tulee tässä:

- maanantaina illalla söin pakastimesta jäätelöt pois (niitä oli 2 puikkoa ja 1 tuutti), että voin alkaa kunnolla herkkulakkoon ;) ettei sitten oo kotona mitään herkkuja huutelemassa...
- suolapähkinöitä oon ottanu lounaalla salaattipöydästä salaatin sekaan noin yhden ruokalusikallisen parina eri päivänä (ei mielestäni suuri rikkomus, vai mitä?)
- muutaman kerran oon työmatkalla ostettuun latteen heittänyt sokerit sekaan vanhasta tottumuksesta (ja koska se vaan on niin paaaaaaaljon parempaa sokerin kanssa) ja paristi työpaikan automaattikahviin laittanut makeutusainetta (koska automaattikahvi)
- koulutuspäivän "kunniaksi" kahvitauolla kahvikupin viereen lautaselle eksyi pala marjapiirakkaa. (kouluttaminen ei siis kuulu omaan työhöni ja kammoan sekä välttelen parhaan kykyni mukaan moisia tilanteita, mutta nyt vähän niinkuin ajauduin pitämään osan koulutuksesta... Yh.)

Muuten herkkulakko on pitänyt paremmin kuin hyvin. Omasta mielestäni :) En ole ostanut mitään herkkuja enkä ole sortunut niihin muuallakaan em. tapauksia lukuunottamatta. Mietin juuri, että ehkä tästä asiasta ei kannata nyt niin jyrkkää tai hankalaa tehdä, kun tässä kumminkin rakennellaan pohjaa pysyvälle paremmalle syömiselle ja ennenkaikkea paremmille ruokailutottumuksille loppu elämäksi.

Sitten se iso hämmästyksen aihe: paino on noussut! :O Mitä ihmettä? Ei paljoa, mutta vaaka näyttää hieman enemmän kuitenkin...

Mielestäni oon syönykin ihan kohtuudella, tasaisesti, perusruokaa... Noh. Ehkä odotan vielä viikonlopun yli, että mikä on lopullinen tuomio ensimmäisestä herkkulakkoviikosta.

5 kommenttia:

  1. Täällä kurkkaamassa blogiisi ja lähettämässä tsempit herkkulakkoon! Löydän paljon itseäni kirjoituksistasi, mm. liittyen siihen, kuinka avoin olla omassa blogissaan, vauvahaaveisiin jne. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Sokerittomaan kahviin tottuu yllättävän nopeasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyäk! (= hyi yäk ;)

      No joo, tottuu tottuu... maitoa pitää silti olla. Kahvia mustana? Nou tänks.

      Poista
    2. Joo ei mustana, vähemmästäkin alkaa närästää. Varsinkin jos jo Juhla-Moskaa.

      Poista

Olen iloinen kaikista kommenteista :) Saa keskustella, kannustaa, kehua, tsempata, kyseenalaistaa, kysellä, kertoa faktoja, kokemuksia, ajatuksia...

Törkyä ei kuitenkaan vastaanoteta, joten pahaa mieltään purkavat kääntyköön jonkun muun instanssin puoleen.