tiistai 5. toukokuuta 2015

Hormooneja, hormooneja...

Niin kävi, ettei kierto itsekseen kierukan poiston jälkeen lähtenyt käyntiin ja kyllästyin odotteluun, joten lääkärillä taas käyty ja aletaan nyt napsimaan yhtä jos toistakin pilleriä. Provera ja Femar nyt alkuun. Ja foolihappoa. Ja d-vitamiinia.

Painoa tietty pitäisi saada laskusuuntaan. Ja kierto käyntiin.


2 kommenttia:

  1. Jos saan kysyä vähän liian intiimejä juttuja (ei tietenkään ole pakko vastata), niin miten lääkäri suhtautui kun vähän isompaa kokoluokkaa edustava nainen marssi paikalle raskaushaaveissa? Sujuuko sisätutkimuksen tekeminen ok, kun olen kuullut kauhutarinoita joissa tarvitaan kolme ylimääräistä ihmistä pitelemään jalkoja ja mahaa sivussa ja vaikka mitä...?

    Pitäisi etsiä jostain joku hyvä ja läskiystävällinen gyne. En ole käynyt vuosiin. Viimeksi sain kamalan painosaarnan siinä vaiheessa kun olin housutta, jalat levällään, eli en tällä kertaa kyllä suostu kunnalliselle, vaan kunnon ammattilaselle.

    Jos et halua täällä vastata niin minut saa kiinni myös osoitteesta viktoriaohviktoria@gmail.com.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan tässä vähän lyhyemmin (hahaha) ja pistän meiliä tulemaan :)

      Mulla on lapsettomuus asioissa kokemusta vaan yksityisen gyneistä pk-seudulta.

      Ensimmäinen oli just tuota saarnaaja-tyyppiä, käski laihduttaa x määrän ennenkuin edes aletaan yrittää raskautta ja kirjoitti sekä tulosti (!!!) e-pilleri reseptin, vaikka nimenomaan sanoin, että pillerit on jätetty pois, koska haluan raskautua ja EN AIO niitä syödä. ("Painotavoite" eli enemmänkin jyrkkä määräys saada silloisesta painosta n.35% pois) Painotti myös kuinka on sitä, tätä ja tota riskiä ja lähinnä pelotteli... Lähdin itkien ja masentuneena pois.

      Toinen oli paljon sympaattisempi ja kertoi mielestäni asioista ja riskeistä asiallisemmin, sain häneltäkin painotavoitteen (n. 10% painosta pois) ja kannustusta, jonka saavuttamisen jälkeen hoidot aloitettiinkin.

      Noihin kauhutarinoihin ei voi muuta kun kauhistua :O Mua ei oo kyllä koskaan kenenkään tarvinnu tulla pitelemään mistään. Noh, lapsettomuusklinikan hoitaja on kyllä pidellyt kädestä kiinni kun tehtiin aukiolotutkimusta. Oli ihana, kun silitti ja lohdutteli, että tiedän et tää sattuu, mullekin on tehty tämä...

      Iso (läski)maha toki vaikuttaa esim. vatsan päältä ultratessa, joskus joutuu painamaan vähän enemmän tai etsimään enemmän, missä kohtaa olisi hyvä näkyvyys. Olisko yksi (naistenklinikan) lääkäri maininnut, ettei näe niin hyvin kun on "noita vatsanpeitteitä sen verran". Muilla ei ole ollut ongelmaa, tai eivät ainakaan ole siitä erikseen maininneet. Ja ihan hyvin on näkyny sekä munasarjat ja kehittyvät munasolut että myöhemmin sikiöt ja lapsi :D

      Toki raskaus on aina "riski" ja ylipainoisella tietyt riskit voivat olla isommat, enkä vähättele painonpudotuksen merkitystä terveydelle missään tilanteessa. En ylipainon takia silti jättäisi lasta/lapsia hankkimatta, ellei jotain _oikeaa_ lääketieteellistä syytä löydy. Jokainen ihminen on yksilö ja jokaisella on oman kropan haasteet. Ylipaino itsessään ei mielestäni ole este, saattaa olla hidaste, muttei syy olla yrittämättä.

      Poista

Olen iloinen kaikista kommenteista :) Saa keskustella, kannustaa, kehua, tsempata, kyseenalaistaa, kysellä, kertoa faktoja, kokemuksia, ajatuksia...

Törkyä ei kuitenkaan vastaanoteta, joten pahaa mieltään purkavat kääntyköön jonkun muun instanssin puoleen.