perjantai 22. huhtikuuta 2016

Määräaikapakko

Kävin eilen jupisemassa salilla. Olen siis jäsenenä kuntosaliketjussa X. Otin vajaa pari vuotta sitten määräaikaisen 24kk sopimuksen. Ja siitähän ei tosiaan lähdetä lätkimään perusteluilla "mua ei nyt enää huvita" :D Noh, tokihan tämä oli tiedossa, kun jäsenyyden aloitin, mutta silti ärsyttää, etten nyt pääse siitä eroon vaan makselen sitä jäsenyyttä noin 60e/kk jäsenyyden loppuun saakka, vaikka en heidän palveluja käyttäisikään. Pläääh.

Toki raskauden takia olisin saanut keskeytyksen maksuihin ja jäsenyyden tauolle ja olisin sitten voinut jatkaa, kun siltä tuntuu nuo jäljellä olevat kuukaudet. En nyt vaan halunnut muutamia epämääräisiä kuukausia säilöä sinne johonkin hamaan tulevaisuuteen synnytyksen jälkeen, muutenkin taas uudenlaiseen ja opettelua ja totuttelua vaativaan elämäntilanteeseen kahden lapsen äitin.

Tosin, heillä kuuluu etuna lähiuimahallin käyttö 2 kertaa viikossa salikortilla. Ihan hyvä, ollaan käyty juniorin kanssa välillä näillä vuoroilla uimassa :) Tai noh, "uimassa", eli minä istun/lillun polvisyvyisessä haaleassa lastenaltaan vedessä ja taapero huhkii ympäriinsä milloin mitäkin... Siitä on oma liikunta kyllä kaukana, jos ei lasketa taaperon jahtaamista ympäri pukutiloja, kampeamista lähes väkisin suihkuun ja vääntöä vastentahtoisen pukemisen kanssa, kun pitäisi kotiin lähteä. Näissä se varsinainen hiki kyllä pukkaa pintaan :P


Jännä, että tuo kersa tykkää olla vedessä, mutta vihaa suihkua. Edelleen ilmeisesti vähän pelkää sitä ja vaikka kuinka varovasti ja hellästi ja kärsivällisesti ollaan yritetty eri keinoin totutella suihkuun niin se on silti edelleen vähän kammotus.

Salilla ei tosiaan enää näillä epämääräisillä kohtukivuilla tahdo liikkua ollenkaan. Varsinaista saliahan en ole koskaan tykännyt tehdä, mutta nyt ei edes sinne venyttelyyn/pilatekseen huvita mennä pyörimään. Vesijumpassa olen pyrkinyt käymään kerran viikossa, se on jotenkin kaikinpuolin "hellempää". Mutta alkaa sielläkin kyllä jo happi loppumaan. Joko överi huonon kunnon tai kasvavan mahan takia...

Myös äitiyslomaan liittyvissä hakemuksissa tuntuu olevan määräaikapakko. Ja kun tarvitsemaansa tietoa saa odotella työnantajan puolelta niin alkaa jo vähän hikoiluttaa ehtiikö ne paperit ja liitteet ja muut ärsyttävät pakolliset systeemit hoitaa ajallaan. Hirveä pohdinta ollut myös tämän kanssa, että laittaako 3 vuotta täyttävä esikoinen osa-aikahoitoon päiväkotiin, kaupungin kerhoon vai kokonaan kotiin... Näissäkin on ollut näitä hakuaikoja, määräaikoja otettavana huomioon, tukien pohdinnasta nyt puhumattakaan. Ja ennenkaikkea se mikä nyt olisi parasta itse lapselle. Ja äidille. Ja vauvalle.

Töissä on myös määräaikapakko tiettyjen tehtävien, sijaisen perehdyttämisen suunnittelun sekä sen itse perehdyttämisen suhteen. Viimeksi kun jäin äitiyslomalle sijainen aloitti 2 kk minun pois jäämiseni jälkeen (kesälomakausi). Ei paljon ollut paineita perehdytykselle :D Nyt sijainen tulee opiskelemaan hommia ennen kesälomaa, mutta varsinaisesti työnteon aloittaa sitten myöhemmin loppukesästä. Tällä systeemillä vaan tulee itselle vähän hiki, että toivottavasti oma kunto kestää olla töissä (ja paikalla perehdyttämässä!) siellä oman työrupeaman loppupäässä ennen sitä "lomaa". Vielä 2 kuukautta pitäisi jaksaa ennen kesälomaa, josta jatkan sitten äitiyslomalle.

Määräaikapakko myös lätkäistiin synnytykselle. Nyt ei anneta mennä yli lasketun ajan, ainakaan enemmän kun max. pari päivää, sillä raskausdiabetekseen aloitettiin metformiini lääkitys. Alussa noin viikon oli tavallista pahempi olo ja yökkäytti ehkä normiaamua enemmän, nyt toista viikkoa mentäessä sekin on hieman tasaantunut. Samoin sokeriarvot. Diabeteshoitaja jo totesikin, että hyvin sopii sinulle tuo lääke ja tekee tehtävänsä. Mutta tosiaan koska lääkitys aloitettiin, niin se on kuulemma tae, ettei anneta mennä yliajalle vaan sitten käynnistellään ellei muksu itse älyä aloittaa ulkoistumista ennakkoon tai muuten katsota, että hänen tulisi poistua kohdusta jo aikaisemmin, esim. juuri liiallisen kasvun vuoksi.



Oi määräaikoja, oi pakkoja...

Onneksi on tulossa viikonloppu :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista :) Saa keskustella, kannustaa, kehua, tsempata, kyseenalaistaa, kysellä, kertoa faktoja, kokemuksia, ajatuksia...

Törkyä ei kuitenkaan vastaanoteta, joten pahaa mieltään purkavat kääntyköön jonkun muun instanssin puoleen.